Pages

12 Eylül 2013 Perşembe

BAŞLANGIÇ MOTORU



BAŞLANGIÇ MOTORU

Bu konu hakkında o kadar çok görüş ve yorumlar varki benim kişisel düsüncem ise

Motosiklete binmeden önce  ehliyet
   Kask, korumalı ceket, bellik, eldiven, dizlik motosiklete binmeden önce daima takılması gereken ekipmanlardır.

  100 cc bir scoter  veya cup-mopet tarzıyla  başlamanızı şidetle oneririm ve bu motorla marka model hiç önemli değil en az 6 ay 1 sene binmeniz  sağlam bir alt yapı oluşturmanıza yardımcı olur .Saglam bir alt yapıdan kastım kaza yapan  ınsanlarda yaptıgım arastırmalarda direk gidip 150-250 cc vitesli bir motorla başlangiç yapan bir insan evladı kaza yapma olasılıgı  %70 dir .Sürüş tekniknelirini ve motorun tepkimelerini  anlamak ve   zaman la tecrübe kazanmak lazım gelir .

Sonra  başlangıç seviyesinde motor hevesiniz  geçmemişse eger belli bir segmente kaymaya başlarsınız  tarzınız ortaya çıkmaya başlar MaxiScooter – Chopper- Enduro- Racing - Turing bol segment seceneklerinden birine kayacaksınız .Gruplar oluştucaksınız geziler sohbetler

Bu aşamaya geldikten sonra her şeyde olduğu gibi kendimizi geliştirmeliyiz. Deneyimli motosikletçilerin sohbetlerinde öğreneceğiniz çok şey vardır. Onlarla tanışıp gezin, arkalarında gitmek size sürüş tekniği kazandırır. Kilometre yapın, tecrübeniz artsın. Göreceksiniz ileride seçeceğiniz motosiklete siz karar vereceksiniz. Çünkü zaman içersinde motosiklet sizin hayatınızda en çok nerede varsa o amaca yöneleceksiniz. 

irfan Ekinci


                                                                       irfanekinci@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Bu Blogda Ara