Pages

11 Eylül 2013 Çarşamba

MOTOAİRBAG

 Motoairbag, motordan düşme anında sürücünün omurgasını sakatlanmalara ve yaralanmalara karşı koruyan bir pnömatik koruma sistemidir. Tamamen mekanik olarak tasarlanan bu sistem, saf soğuk gaz jeneratörünün 80/85 milisaniyede şişirdiği koruyucu bir yastıktan oluşur. Şişirmek için kullanılan gaz kesinlikle patlayıcı değildir. İtalyan D.P.I firması tarafından üretilen saf soğuk gaz şişirme mekanizması, her koşulda, zaman kısıtlaması olmaksızın ve pil gibi enerji kaynaklarına gereksinim duymadan çalışmaktadır. 

Koruyucu yastığın tamamen şişmesi 80/85 milisaniyede tamamlanır. Örneğin saatte 50 km hızla giderken yaşanan bir çarpışmada Motoairbag, darbeden 110 cm sonra şişerek motosiklet sürücüsünü korur. 
Motoairbag'in kolay ve pratik tasarımı sıradan bir giysi gibi giyilebilmesini sağlar. Aktivasyon kablosu, harekete geçmeden önce motosiklete bağlanırve motordan inmeden çözülür (tıpkı araçlardaki emniyet kemerleri gibi). 

Aktivasyon kablosunun işlevi sürücüsü ile motosiklet arasındaki mesafeyi gözlemlemektir. Bir darbe anında, sürücü belli bir mesafeye fırladığında Motoairbag harekete geçer. Sürücü ve motor arasındaki mesafenin bir kablo aracılığı ile gözlenmesi, Motoairbag'i harekete geçiren son derece basit ama güvenli biryöntemdir. Sürücü aktivasyon kablosunu çözmeden motosikletten inerse, sistem bir gerilme ile sürücüye kablonun henüz çözülmediğini hatırlatır. 

Motoairbag, omuzlardan ve belden çıkan, ana gövdeden bağımsız kemerlerle sürücüye bağlanır. Kemerlerin boyu, herhangi bir darbe anında hava yastığını sürücünün vücudunda doğru pozisyonda tutacak ve darbelere karsı koyacak şekilde tasarlanmıştır. (Motoairbag her zaman kıyafetlerin üzerine giyilmelidir. Yani Motoairbag'in üzerinde başka bir kıyafet olmamalıdır.) 

Düşme anında, 85 milisaniyede şişer. 
Sırtınızda bulunan koruyucu bir hava yastığına dönüşür. 
Darbeleri önemli ölçüde emerek, etkisini en aza indirir. 
Bu sayede omurganızı sakatlanmalara ve yaralanmalara karşı korur. 
Her zaman giydiğiniz bir mont ya da yelek kadar esnek ve hafiftir. 
Sişik haldeyken bile hiçbir şekilde hareketlerinizi kısıtlamaz. 
Gerek şehir içinde gerek uzun yolda konforunuzu ve güvenliğinizi sağlar. 
Sadece tüpünü değiştirerek yeleği tekrar kullanabilirsiniz.

Metin Kaynak: istanbulriders.com

MOTORCULAR İÇİN HAYAT BAĞLANTINIZ 



BEL ,BOYUN ,OMURGA,KALÇA KEMİĞİ Nİ koruyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Bu Blogda Ara